Kontorsgolv har olika livslängd beroende på material och slitage. På ett kontor där man tar emot kunder är första intrycket viktigt. Det är ofta det som ger kunder förtroende för företaget.
När den nyanställda löneadministratören började, ångrade Åke först sitt val. Åsikter om förändringar som skulle göra företaget bättre kom varje dag. Bland annat tyckte hon att golvet såg bedrövligt ut. Skämdes han inte för att ta emot kunderna här?
Det tog inte lång tid innan hon hittade en fuktskada i golvet och krävde att det åtgärdades. Hon ville inte få mögel på kontoret. Det ville inte Åke heller. De kontaktade en golventreprenör och en hantverkare skulle komma på besök.
Åke suckade lättat när hantverkaren informerade om att det inte var mögel i golvet. Trots det behövde de torka ut grunden och byta golv. Sedan behövde de ett nytt kontorsgolv. Hantverkaren skulle ta med olika förslag på golv när han kom nästa gång.
Golvproverna låg på skrivbordet och hantverkaren förklarade de olika materialen. Hade Åke många personer på kontoret var ett slitstarkt kontorsgolv att rekommendera. Om det kunde bli mycket smuts var klinkers ett bättre alternativ, då det var lätt att städa.
Nu låg ett klinkergolv utanför receptionen. De två kontoren fick trägolv i samma mörka färg som receptionsdisken. De hade även fått väggarna målade. Helheten fick gillande nickar av gamla kunder. Förvånat märkte Åke att nya kunder strömmade till. Kunde det ha med renoveringen att göra eller var det en tillfällighet?